Ungdomskollen: Jonathan Wadensten

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Jonathan Wadensten som spelar för Halmstad BK:s P19-lag. Han berättar hur säsongen varit.

Säsongen är slut nu, hur känns det?
-Det känns lite konstigt, beroende på att den slutade som den slutade. Vi fick inte spela klart alla matcher utan vi missade den sista mot Elfsborg borta så det var synd. Men annars känns det helt okej.

Hur har din egen prestation under året varit?
-Min egen presentation tycker jag väll varit helt okej. Började ganska bra i början av säsongen, gjorde några mål och fick bra självförtroende. Sedan kom det en period där jag missade ganska mycket och det var inte så mycket som gick vägen helt enkelt. De fem sista matcherna innan slutspelet gick väldigt bra, vi slog Malmö hemma och åkte veckan där på och slog serieledarna Elfsborg med 2-0 där jag satte dit båda målen. I slutspelet gick det inte hela vägen men tyckte ändå att jag gjorde helt okej insatser. Så om jag ska summera min säsong tycker jag att den varit hyfsat bra.

Hur har lagets prestation varit under året?
-Lagets insats har varit suverän. Alltid lika roligt att gå till träningarna när man har så sjukt roligt tillsammans och jag tror definitivt att de är därför vi kom top 5 i södra allsvenskan.

Vad har du förbättrat under året?
-Under året har mycket fokus legat på att förbättra styrkan i de fysiska duellerna och vinna mer närkamper och de tycker jag att jag gjort på ett bra sätt. Sedan har jag även blivit mer distinkt i mina avslut och en stor faktor varför jag kunnat göra lite mer mål.

Vad skulle du vilja förbättra inför kommande säsong?
-Inför kommande säsong tror jag det är viktigt att bara fortsätta nöta så att avsluten sitter och att jag kan höja min målprocent ytterligare. Hoppas även vi kan vara med och kriga om SM-guldet då vi har ett bra lag.