Ungdomskollen: Jonathan Ernerot

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Jonathan Ernerot född 2006. Han summerar året och säsongen som varit både för honom och sitt lag.

Säsongen är slut, hur skulle du summera din prestation?
-Jag tycker att mina prestationer varit bra då jag har blivit en mycket effektiv spelare som tagit vara på mina chanser. Jag gjorde under året 42 mål på 29 matcher. Jag är väldigt nöjd över just mina mål i bland annat regional serien och i Sef trophy.

Hur skulle du summera lagets prestationer?
-Jag tyckte genom året att vi byggde en kemi som tog oss långt i många matcher. Vi har nyligen tagit in fler spelare för att förstärka laget och en ny bra tränare som jobbar hårt med att vi ska bli mer disciplinerade. Från vart vi började tills vart vi är nu tycker jag sammanfattat att vi gjort stora framsteg.

Vad har du utvecklat mest under året?
-Jag tycker att mina antal kvicka aktioner har ökat eftersom vi tränade mycket individuellt beroende på position. Jag fick därför öva mycket på matchliknande situationer som jag tog med mig till match. Det ökade mitt antal gjorda mål och assist.

Hur kommer du träna under vintern för att utvecklas ännu mer?
-Jag kommer träna mycket tekniska moment eftersom vi får mest vila under vintern. Jag vill vara redo när P16 nationell startar, förutom det kommer jag även jobba med konditionen så att tempot vi kommer ha efter pausen inte blir en chock.

Vad är dina målsättningar inför nästa säsong?
-Mina målsättningar är att prestera i P16 nationell för att marknadsföra vårt lag och mig själv som spelare. Jag vill dessutom vinna skytteligan för att som anfallare är det viktigt att göra sin uppgift.