Ungdomskollen: Jardell Kanga

På lördag är det dags för final i P16 nationella och vi på Fotbollslivet.se har inför finalen fått intervjua BP:s Jardell Kanga.

Snart dags för final i P16 nationella mot BK Häcken, hur känns det?
-Känns skönt att all hårt jobb och slit lönar sig. Ser fram emot finalen, kommer vara kul att få spela. Inför säsongen satte jag upp några mål och ett av målen är att vinna denna.

Hur är lagets form?
-Lagets form blir bara bättre och bättre för varje dag. Tränarna pushar oss för att få ut maximala förmågan från oss spelare men framförallt pushar vi spelare varandra minst lika mycket. Det hela resulterar i att vi har en bra grupp med bra stämning vilket gjort att vi har en grym sammanhållning vilket avspeglar sig på lagets prestation på planen.

Hur är din egen form?
-Jag känner mig i bra form. Sedan sommaren har jag byggt upp ett stark momentum och utvecklat den vecka för vecka, dag för dag. I år har jag fokuserat mycket på de mentala och fysiska förberedelserna inför träningar och matcher, såsom kost, återhämtning samt sömn. Jag har lärt mig att det i slutet av dagen är det små marginaler som avgör om det blir stolpe in eller stolpe ut. För att bibehålla mitt starka momentum är det därför viktigt att få med mig varje möjliga marginal inför en match.

Hur ska ni spela för att ta hem guldet?
-Varje match och motstånd är unikt. Vi kommer spela som vi alltid gör. Jag antar att BK Häcken är duktiga eftersom de tagit sig hela vägen till final. Det är svårt för mig att förutspå hur matchbilden kommer att se ut men så länge vi fokuserar på det vi är bäst på tror jag att vid slutsignalen kommer vi stå som vinnare.

Tack Jardell för din tid och lycka till under lördagens final!