Ungdomskollen: Jack De Vita

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Jack De Vita som spelar för Segeltorps P15-lag. Han berättar om varför de vann deras senaste match och ger oss även sin bild av hans egen prestation.

Seger i lördags mot Täby, hur kändes det?
-Det kändes skönt. En oerhört krävande match eftersom det var uppemot trettio grader och solen som stod mitt på himlen. Men jag tycker vi gör en godkänt prestation. Det var dock lite surt att tappa nollan i slutminuterna och hur vi gjorde det. En billig frispark högt på deras planhalva som pressas in på bortre stolpen. Men fortfarande viktig med de tre poängen nu när vi fortfarande jagar en plats i P16 nästa år.

Varför vann ni?
-Vi tog våra chanser bättre än vad våra motståndare gjorde. Vår målvakt (Nikola Simic) räddade oss ett par gånger och höll oss i matchen. Vi var lite mer kreativa i vårt bollinnehav och använde ytorna på ett smart sätt.

Du gjorde mål, hur känns det?
-Det är alltid lika skönt när bollen träffa nätet oavsett hur den går in. Jag får en boost i självförtroende och jag orkar att ta i ännu mer på planen. En straff är en väldigt bra målchans och från en straff borde det bli mål, så det är alltid press på spelaren som slår bollen från elva meter. Men det ger en väldigt befriande känsla när man vinner den psykologiska duellen mot målvakten.

Vad tycker du om din egen prestation?
-En tung start för mig, det var varmt och jobbigt att lyfta benen. Jag behövde verkligen kämpa i början tills jag kom in i det. Efter ett tag släpper värmen i bröstet och huvudet och jag tänker klarare. Sen när jag får iväg ett par bra passningar och senare gör mål, lyfts mitt självförtroendet och jag orkar mer och mer. Vi i Segeltorp vinner alltid tillsammans som ett lag. Vi har ett fantastiskt gäng med killar som jobbar för varandra in i det sista. Ett bra coaching team som pushar oss till max hela tiden och leder oss fram i vår utveckling som spelare.