Ungdomskollen: Irma Olsson Estmer

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Irma Olsson Estmer född 2005 som spelar för Östersunds FK. Hon berättar om sina tankar inför den kommande säsongen.

Den nya säsongen startar snart, hur känns det?
-Jag tycker att det känns otroligt roligt och spännande inför vårsäsong 2021. Jag själv har laddat ordentligt men även mitt lag.

Hur har du förberett dig inför säsongen?
-Inför säsongen har jag försökt förbereda mig så bra som möjligt på egen hand. Eftersom det inte blev någon futsalsäsong 2020-2021 har man varit tvungen att ta extra mycket ansvar att hålla igång träningen själv inför kommande utesäsong. Jag har under vintern åkt mycket längdskidor i syfte med att hålla igång kondition och jag har även styrketränat 2-3 gånger i veckan samt cyklat på träningscykel som vi har hemma någon gång i veckan.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Det jag som spelare skulle vilja förbättra inför kommande säsong är att kunna bli ännu mer snabbtänkt på planen. Med det menar jag att jag vill ännu snabbare kunna bedöma om jag ska passa, dribbla eller skjuta. Jag ser det som en stor del av att få spelet så effektivt som möjligt då jag ser det som en nyttig tillgång att kunna använda mig av ännu bättre än vad jag gör idag. Jag vill även bli bättre på att skjuta snabbare.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Inför året är mina målsättningar att nå så långt som möjligt i F17 SM med mitt lag Östersunds FK F17. Jag tycker att det skulle vara roligt att se att om klarade oss så långt som möjligt och att vi gör det med glädje som ett lag. Det hade varit mäktigt att känna att vi som lag har förutsättningarna att nå långt i serien.