Ungdomskollen: Hugo Hindsberg

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Hugo Hindsberg som spelar för IK Brage. Han berättar hur våren gått för honom samt vad hans målsättningar är för resten av året.

Kan du berätta lite mer om dig själv?
-Jag heter Hugo Hindsberg, är 16 år gammal och spelar fotboll i IK Brage.
Min familj består av en tvillingsyster, en storasyster, mamma och pappa.
Mitt största intressen förutom fotbollen är att vara med kompisar. Annars ägnar jag min fritid åt att jobba mycket på ICA Nära Sellnäs samt att döma fotboll.

Hur började du spela fotboll?
-Min fotbollskarriär började i Bullermyrens IK som 4-åring i Bollek.
Därefter spelade jag i ”Bullis” tills jag var 12 år gammal och tog då beslutet att byta till min nuvarande klubb IK Brage.

Hur tycker du att vårsäsongen varit för dig?
-Denna säsong startade väldigt dåligt för mig. Jag skadade nämligen knät i en träningsmatch i februari vilket ledde till att jag var skadad i drygt 2 månader. Jag hade turen och fick komma på magnetröntgen redan 2 veckor efter att skadan inträffade. Sedan dröjde det 1 vecka tills jag fick beskedet att främre korsband var skadat samt att jag hade fått  ”Bone bruise” (blåmärke i skelettet). Efter det har jag jobbat hårt med rehabiliteringsträningen för att kunna stå på fotbollsplanen så snart som möjligt igen. Allt det här med corona har självklart varit jättetråkigt men ur ett ”egoperspektiv” så har det varit jättebra. Det jag menar då är att jag inte har missat några seriematcher och det är självklart jätteskönt.

Vad vill du förbättra under året?
-Jag vill självklart förbättra allt på fotbollsplanen för att bli en bättre fotbollsspelare, men några specifika saker som jag ska fokuserar på är att jag vill bli bättre på de centrala uppspelen samt på att använda vänster fot. De centrala uppspelen vill jag förbättra så att jag kan spela förbi flera motståndare och hitta in i spelyta 2 med bara 1 passning. Att bli mer säker på att använda vänsterfot är självklart något jag vill utveckla så att jag kan flytta bollen snabbare, oavsett vilken fot jag får den på.

Vad är dina målsättningar för resten av året?
-Min största målsättning är att hålla mig frisk och framförallt skadefri. Speciellt då jag varit skadad så vet jag hur tråkigt det är och det vill jag ABSOLUT INTE uppleva igen. För att klara mig från skadorna nu framöver gäller det att jag är nogrann med träning, kost och vila samt att jag kör mycket ”prehab-träning”. Om allt flyter på som jag vill, utan skador och liknande så är mitt nästa mål att ta mig till landslagssamlingen som är i höst.

Foto: Thomas Sedin