Ungdomskollen: Hovhannes Mkrtchyan

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Hovhannes Mkrtchyan född 2006 som berättar om sina tankar inför den kommande säsongen. Han berättar även hur han förberett sig och hans målsättningar för säsongen.

Den nya säsongen startar snart, hur känns det?
-Jag är väldigt taggad för den nya säsongen där vi kommer spela division 2 och 3. Vårt lag har tränat riktigt hårt på träningarna och gett 110% på träningarna. Jag är 100% säker på att vi kommer ta hem båda serierna. Eftersom att vårt lag är redo på allt och har huvuden uppe hela tiden, det vill säga att vi aldrig ger upp.

Hur har du förberett dig inför säsongen?
-Jag har tränat på många grejer där jag tidigare var dålig på men nu har jag blivit bra på dem sakerna. Det var tex min snabbhet, min kondition, blivit bättre med min svagare fot, mfl och det viktigaste är kunna vika in när jag spelar som ytter.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Det jag verkligen vill kunna förbättra inför säsongen är att t.ex inte tappa huvudet under matcherna när vi ligger under, att kunna vika in i plan när jag spelar som ytter.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Mina målsättningar är att vara en bra lagkapten under året. Se till att peppa och stötta laget både innan, under och efter matcher. Jag vill även kunna göra så många mål och assister som möjligt så att laget vinner så många matcher som möjligt.