Ungdomskollen: Hjalmar Fredricson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Hjalmar Fredricson född 2007 som för några dagar sedan fick göra sin debut i division 1. Han berättar mer om debuten.

Hur kändes din debut?
-När jag gjorde min debut så kändes det overkligt. Det var som att man var mitt inne i en film. Man ville njuta men samtidigt hjälpa sitt lag att försvara ledningen. Allt gick så snabbt från att jag fick reda på att jag skulle hoppa in tills att jag var inne på planen.

Vad är skillnaderna från juniorspel till seniorspel?
-De störst skillnaderna skulle jag säga är tempot och det fysiska. Även vinnarmentaliteten. Alla vill vinna på träningarna. I början blev jag lite chockad men jag vänjer mig mer och mer för varje gång.

Vad är dina styrkor som spelare?
-Mina styrkor skulle jag säga är min kreativitet och min teknik.