Ungdomskollen: Hanna Schaffner

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Hanna Schaffner född 2010 som spelar för Sollentuna FK F10 Syd. Han berättar om förberedelserna inför samt sina mål för säsongen 2022.

Försäsongen är igång, hur känns det?
-Det är jätteroligt, vi har precis börjat att testa på 9-manna och jag har precis börjat spela fullt ut med ett nytt lag för i år. Vi håller på att finslipa en hel del samspel i laget men också ett par nya tekniker som jag verkligen ser fram emot att testa tillsammans med laget i vår.

Hur kommer du förbereda dig inför säsongen?
-Jag har egentligen aldrig slutat, jag har spelat en hel del matcher under hela lovet och även tränat en hel del. Eftersom jag även tränar gymnastik så får jag en väldigt mångsidig träning innan säsongen börjar. Det jag kommer lägga till är lite extra teknikträning på Super Center Socccer i den ambitionsgrupp jag var med och startade där. Det har jag kört tidigare säsongerna och det har varit väldigt bra att få mycket “boll i fötterna”

Vad är dina målsättningar för det kommande året?
-Att bygga upp ett mycket bättre närkampsspel ifrån min sida, det har alltid varit en svag punkt och något jag verkligen vill bli bättre på. Sen kräver nog min tränare Matthew att jag ska bli bättre på att passa hem, men det är ju såå roligt att dribbla och passa framåt så det blir en tuff grej att klara, men jag ska försöka.