Ungdomskollen: Greta Brandell

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Greta Brandell född 2006. Hon spelar för BP:s duktiga F06 akademi. Hon berättar hur det känns inför kommande seriespel samt hur coronaviruset påverkat lagets uppladdning inför seriespelet.

Snart dags för seriespelet att börja, hur känns det?
-Det känns superkul att serien snart börjar och jag är jättetaggad. Det är min första säsong med BP. Efter att tidigare ha spelat med Karlbergs BK. Det kommer bli kul att få möta andra akademilag och svårare lag i en ny serie som jag aldrig spelat innan och möta lag som jag aldrig mött innan. Att få nya utmaningar och lära sig massor.

Hur har ni kunna förbereda er inför säsongen med corona som är?
-Vårat lag har inte påverkats så mycket av corona förutom att en cup på påsklovet blivit inställt och vi vet inte om vi kan åka i sommar på några cuper för just nu får man inte det för klubben. Men vi har tränat på som vanligt och spelar matcher som vanligt. Dem som känner sig lite sjuka stannar hemma och på matcherna hälsar man inte längre.

Vad vill du förbättra under året?
-Under året vill jag utvecklats mycket och bli en ännu bättre fotbollsspelare. Jag vill få ännu bättre kondition så man orkar vara på topp hela matchen och orkar springa hela matchen. Vill förbättra 1 mot 1. Så man vet exakt hur man ska pressa. Veta exakt vad jag ska göra med bollen när den kommer och öva lite mer på tekniken. Vill utvecklas i allt men det är det främsta.

Vad är dina målsättningar för 2020?
-Mina målsättningar för 2020 är att som sagt bli en ännu bättre fotbollsspelare och utvecklas mycket, även att laget utvecklas. Ett mål är också att vinna Sanktan och att vinna mot andra akademilag och när vi då förmodligen om det blir, när vi ska till Spanien att det går bra där. Det skulle vara kul att vinna mot lag som är väldigt duktiga från andra länder. När vi ska åka iväg till Norway cup hoppas jag att det går bra. Det skulle vara kul att vinna något.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet