Ungdomskollen: Georgios Kasagiannis

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Georgios Kasagiannis född 2005 som summerar årets säsong där han som vänsterback fått debutera i Superettan.

Hur har säsongen varit för egen del?
-Det har gått riktigt bra, hittills min bästa säsong om jag kan uttrycka mig så. Började med Vasalunds IF U16 och tog i somras klivet upp till U17 och bara det var ett stort steg tycker jag. Det gick bra för min del, laget var nära att kvala till Allsvenskan men vi misslyckades dessvärre. Sedan får jag chansen med U19 och gör ett riktigt bra inhopp mot Brommapojkarnas IF vilket resulterade i att jag fick fortsätta spela med U19.
Att få debutera med ett inhopp i Superettan mot Landskrona Bois och göra assist samt i nästa match få hoppa in med en kvart kvar i sista matchen mot Örgryte IS, det är ganska stort att uppnå och jag är glad när jag kollar tillbaka över säsongen som varit.

Vad är din målsättning för kommande säsong?
-För det första är det såklart att utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare, sedan hoppas jag på att få utmaning och spela så mycket som möjligt med U19. Förhoppningsvis kan jag få rotationsträna med A-laget och få ytterligare en chans att visa upp mig under match.

A-laget har en ny tränare vid namn Akis Vavalis, utan att ha träffat honom än. Vad är första intrycket?
-Det är roligt att han är grek, han verkar som en bra tränare och är klart intressant. Han har varit assisterande tränare för ganska bra lag i Greklands högsta liga vilket är meriterande i sig.

Tips till spelare som är yngre och vill utvecklas?
-Spela fotboll så mycket som det är möjligt. Gå in på Youtube och studera någon spelare. Men egentligen är mitt tips rätt så enkelt. Spela fotboll hela tiden, tänk inte så mycket.

Framgångstips kring din egna karriär?
-För det första. Jag ger alltid hundra, lyssnar på min far som gett mig jättebra råd och tips. Sedan är jag intresserad av fotbollen, tänker på min sömn och kost. För egen del kollar jag exempelvis på Matt Sheldon som ofta uppdaterar med nyttiga saker kring livet på och utanför plan https://www.youtube.com/watch?v=NknrhPApCkA&ab_channel=BecomeElite . Min tränare Ludde ska dessutom ha mycket credd för min utveckling detta år. Han har bland annat lärt mig att spela mer senioraktigt. Sedan tar jag alltid emot råd och kritik för att försöka förbättra mitt spelsätt.

Foto: Privat

/Noêl Nevanti