Ungdomskollen: Frida Svensk

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Frida Svensk född 2007 som spelar för Enångers IK. Hon berättar om hur säsongen varit för henne och hennes lag.

Säsongen är snart slut, hur skulle du summera din prestation?
-Jag skulle säga att jag presterat väldigt bra under denna säsong, speciellt med tanke på förutsättningarna och omständigheterna. Jag spelar i en väldigt liten klubb, vilket för mitt lag inneburit få spelare. Vi har varit ca 6-9 pers på varje träning och majoriteten av våra matcher har vi fått köra med 1-2 avbytare. Men jag har lyckats med många fina prestationer och insatser under både matcher och träningar. Jag spelar främst forward, men även mittfältare ibland. Jag gjorde 13 mål och 6 assister på 11 matcher om jag inte minns helt fel.

Hur skulle du summera lagets prestationer?
-Jag tycker vårat lag har gått framåt under denna säsong och gjort fina insatser. Vi har verkligen fått slitit ordentligt i år, men det har ju visserligen blivit mycket speltid vilket jag inte klagar på! Vi har samarbetat bra och blivit bättre på flera punkter och utvecklats mycket ihop. Vi lyckades vinna över seriesegrarna, som för övrigt varit obesegrade i flera år i vår serie. Men jag kan verkligen säga och mena att vi både som lag och individer utvecklats och gått framåt denna säsong.

Vad har du utvecklat mest under året?
-Jag har nog utvecklats ganska mycket på flera olika punkter, men allra mest har jag nog utvecklats mentalt. Jag har verkligen lagt ner tid på att försöka bli mitt bästa jag och på att få en bra mentalitet. Jag har blivit tryggare i mig själv och börjat bygga upp ett ännu bättre självförtroende och känner verkligen att jag har blivit starkare på den mentala punkten. Inget kan stoppa mig så länge jag tror på mig själv och det jag gör. Jag tränar inte för att passa in i vårt samhälles skeva ideal, utan för att bli starkare, förebygga skador och utvecklas inom min sport.

Hur kommer du träna under vintern för att utvecklas ännu mer?
-I Hälsingland där jag bor så kör de något som kallas för hälsingemodellen. Det innebär i mitt fall att jag kommer ha möjlighet att träna en gång i veckan med flickor födda 2007 i Hälsingland. Utöver det så ska jag eventuellt köra futsal med ett annat lag, men det återstår att se. Jag kommer försöka få till att kunna träna fotboll både inomhus och utomhus under vintern individuellt också. Sedan så kör jag explosivitet, styrka och löpning bla vilket jag tänkt fortsätta med under vintern. Sedan kommer jag fortsätta min mentala utveckling och försöka lära mig så mycket möjligt som kan vara användbart inom fotbollen, exempelvis mentala grejer, taktiska grejer och tekniska grejer. Jag strävar alltid efter att bli en bättre fotbollsspelare helt enkelt.