Ungdomskollen: Emma Kenning

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Gröndals Emma Kenning som spelar för deras duktiga F13-lag. De kommer till helgen att spela match och vi har fått intervjua Emma där hon delar med sig av sina tankar inför matchen.

Dags för match på söndag mot Stureby, hur känns det?
-Jag känner mig väldigt nervös eftersom att de säkert kommer vilja ha revansch. Men vi kommer vara taggade och köra det spel som vi alltid gör med högt tempo och hög press. Eftersom det är samma lag så kommer vi nog köra med samma uppställning men med vissa ny personer på positionerna. Men nu är alla i laget friska och det kommer bli en rolig match i helgen.

Hur är lagets form?
-Nu när det precis har varit sommarlov så har vi inte tränat lika mycket men det var bara att börja med fysen direkt. Nu under Corona så är många sjuka och har inte samma kondition som de brukar och det kan bli så att vi är för få avbytare. Eftersom att det är som det är så får man spela extra mycket vilket är roligt men jobbigt. Men man kommer tillbaka väldigt snabbt om vi fortsätter träna hårt.

Hur är din egen form?
-Min form är bra, hade tänkt mig att jag skulle träna mycket mer i sommar än vad jag gjorde men eftersom att inte knät håller hela tiden så kan jag inte göra mer än vad jag kan. Men nu när vi kör fys så är det självklart jobbigt men det är grejen. Jag känner att min kondition blir bättre och bättre för varje match och snart är jag tillbaka till mitt gamla jag.

Hur ska ni spela för att vinna?
-Jag tror att det kommer bli en tuff match mot Stureby men om vi vill vinna ska vi köra samma spel som vi gjorde i förra. Jag tror att vi måste tänka på att vara hårda i närkamperna men såklart schysst. Men i denna matchen måste vi avsluta mer på mål för om inte gör det så kommer det inte bli några mål och då kan man inte vinna. Men när vi är vårat vanliga lag så kan vi nog vinna.

Vi önskar Emma och Gröndal ett stort lycka till i matchen.