Ungdomskollen: Emil Sjögren

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Emil Sjögren som är utlandsproffs i Italien och Serie D klubben Bastia Calcio. Emil berättar om hur säsongen gått för honom samt hur det kändes att göra sin första match från start.

Namn: Emil Sjögren
Född: 2002
Bor: Italien
Familj: Pappa

Du spelar i ett lag i Italien, hur har det gått för dig hittills?
-Jag spelar i Bastia Calcio 1924 och det går riktigt bra, i början fick jag ett lärlingskontrakt med klubben. Jag gjorde det bra och redan efter 1 månad så fick jag ett förlängt kontrakt och det blev även ett a-lagskontrakt för 3 år framåt.

Hur är det att leva på fotbollen?
-Det känns helt fantastiskt då detta har varit en av mina första drömmar och att jag har fått känna på det i verkligheten är något otroligt stort.

Hur kan en av dina dagar se ut?
-Mina dagar ser ut som följande. Jag har italienska i 3 timmar sen äter jag lunch och sedan åker jag och tränar med laget. Tränarna hämtar mig och lämnar mig till och från träningen. Sedan efter träningarna så får vi protein och dricka och jag och några andra vänner brukar köra lite styrka efter träningen. Det är alltid bra med lite extraträning.

Du gjorde även A-lagsdebut för ett tag sen, kan du beskriva den känslan?
-Den var fantastiskt att springa in för första gången inför fans var mäktigt, man får en extra kick och det var det jag har väntat på

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet