Ungdomskollen: Emil Meijer

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Emil Meijer född 2006, han berättar lite kort om sig själv samt hur han började spela fotboll. Han berättar även om hur säsongen startat hittils samt vad hans målsättningar är för året 2020.

Kan du berätta lite mer om dig själv?
-Mitt namn är Emil Meijer, jag är 13 år gammal fyller 14 år i juni. Mitt största intresse är såklart fotboll men jag gillar rugby väldigt mycket också. Jag har 3 syskon, en storebror och två systrar en är yngre och den andra är äldre än mig.

Hur började du spela fotboll?
-Jag började med fotbollen när jag flyttade till Falun i Dalarna, jag har alltid varit intresserad i fotboll men jag hade aldrig spelat i en klubb vilket jag ville. Så jag kom hit utan några vänner och blev nära vän med två personer som spelade i min nuvarande klubb Slätta SK. Jag provtränade lite och så fick jag börja i laget. Jag var inte fantastiskt i början och jag visste inte ens vilken position jag ville spela. Men jag är ganska lång och kraftig för jag har idrottat länge i mitt liv med rugby och brottningen så jag är stor. Jag började som mittfältare men är idag back.

Hur tycker du att året startat för dig?
-2020 har startat bra för mig personligen, jag tränar minst 5 timmar varje helg och missar inte en någon träning. Jag har utvecklats mycket och jag skulle vilja påstå att jag är en av dem bästa i laget.

Vad vill du förbättra under året?
-Det jag vill förbättra under året är min startsnabbhet och mina frisparkar, jag är snabb men inte direkt det tar några steg för mig att komma upp i fart, och mina frisparkar är bra men dem kan bli mycket bättre.

Vad är dina målsättningar för 2020?
-Mina målsättningar personligen är som sagt bättre frisparkar i fotbollen, vinna dem cuper vi kommer att vara med i och såklart vinna den divisionen vi kommer att spela i. Fast jag började med fotboll senare än andra så tror jag att jag har potentialen att bli något stort.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet