Ungdomskollen: Emil Degerlund

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Emil Degerlund född 2005 som inför säsongen bytt klubb till IFK Göteborg U16. Han berättar om säsongen som gått då han spelade i AFC Göteborg. Vi får även veta hans målsättningar inför den kommande säsongen.

Ny säsong på väg att starta. Hur känns det?
– Det känns spännande med tanke på att jag nyss bytt klubb. Jag hoppas att det kommer gå minst lika bra för mig denna säsong som det gjorde för mig förra säsongen. Jag ser fram emot matcherna och tror att vi kommer göra bra resultat.

Hur tycker du att din prestation var under förra säsongen?
– Jag är nöjd med min prestation. Jag gjorde många poäng och var delaktig i mycket framåt. Jag hoppas dock att årets prestation blir ännu bättre.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
– Jag vill bli bättre på avslut och en-mot-en-spelet. Jag vill även förbättra mitt huvudspel.

Vilka är dina målsättningar inför året?
– Målsättningen är att jag utvecklas så mycket som möjligt som fotbollsspelare och att vi vinner serien!

/Daniel Souza