Ungdomskollen: Elliot Jonsson Grönberg

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Elliot Jonsson Grönberg som ska till Italien för provspel i Sassulo. Han berättar mer om sina tankar inför provspelet.

Du ska till Italien och provspela med Sassulo, hur känns det?
-Det känns såklart jätteroligt och jag är både glad och stolt över att få denna möjlighet. Jag känner mig inte så nervös för själva fotbollen eller att träffa nya spelare från en av Italiens bästa akademier. Jag känner mig mer taggad.

Hur har du förberett dig inför provspelet?
-När det blev klart att jag skulle åka tittade jag på vad det ska vara för väder där nere under min tid där. Eftersom det kommer vara varmt och väldigt hög luftfuktighet började jag genast fylla på vätskedepåerna med vatten och resorb. Sedan tränar jag 4-5 gånger i veckan med mitt eget lag och även extrapass minst en gång i veckan på Skills Academy för att slipa lite extra på min första touch och få en bra och intensiv träning.

Vad är dina målsättningar inför provspelet?
-Jag ser detta som en resa där jag kan lära mig mer, att fortsätta bygga upp mitt självförtroende och en chans för mig att visa upp mig som person och fotbollsspelare. Jag vet att Sassuolo är en väldigt fin ungdomsakademi i Italien och att fler klubbar kommer vara på plats och titta på träningarna. För några år sedan provspelade jag för Real Madrid, precis som den resan blir detta ytterligare en bra erfarenhet för mig. Annars är en kortsiktig målsättning att bara åka ner och prestera så bra jag kan och njuta av upplevelsen.

Vi önskar dig ett stort lycka till under provspelet!