Ungdomskollen: Elin Zickert

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Elin Zickert som spelar för Åsa IF. Hon berättar om sina tankar inför den kommande säsongen.

Den nya säsongen startar snart, hur känns det?
-Det känns bra med en ny säsong då förra avslutades på bästa sätt, med en serievinst och vinst i Quality Cup. Detta år är jag taggad och det ska bli riktigt spännande då vi är med i mer än 1 serie. Serien drog igång lite sent förra året på grund av Corona så vi hoppas på att det blir bättre i år!

Hur har du förberett dig inför säsongen?
-Vi har gjort en liten förändring i laget då vi har blandats med F15 i Åsa. Det har blivit bra tycker jag, bättre träningar och fler träningar. Vi har också fått en ny huvudtränare som verkar väldigt bra. Vi har tränat mycket på att äga boll hela tiden och det har visat resultat i matchspelet på träningarna. Vi har olika fokusområden under veckorna. Jag har även gått in med en positiv inställning till säsongen om att det kommer gå bra! Jag går i fotbollsklass på Varlaskolan och tränar även i skolan.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Denna säsongen som kommer vill jag kunna utveckla tekniken, att kunna driva mer med bollen och utmana motståndaren i svårare situationer. Jag vill göra det mer än vad jag gjort under tidigare säsonger.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Mina målsättningar inför detta kommande år är att laget tar hem serien igen. Att få chansen att vara med och spela Skol-SM med 9-orna igen.