Ungdomskollen: Ebba Svensson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Ebba Svensson som till vardags spelar i Råda BK:s F06 lag. Hon har precis blivit utnämnd till lagkapten för laget och berättar om sina tankar kring den rollen.

Du har inför säsongen blivit utnämnd till lagkapten för ditt lag, hur känns det?
-Att få bli vald i år till lagkapten känns jättekul, det är en ära. Det ska bli kul och inspirerande. Jag älskar fotboll och brinner för lagkänslan, att utvecklas och bli bättre tillsammans och individuellt.

Varför tror du att du blev du vald till lagkapten?
-Jag frågade min tränare varför han valde mig till lagkapten. Han svarade att jag tar stort ansvar på fotbollsplanen, ger 100% i alla lägen, hårt jobbande och har bra ledaregenskaper.

Hur är du som lagkapten?
-Som lagkapten är jag lugn men samtidigt en riktig vinnarskalle. Jag är positiv mot alla, sprider god energi och försöker alltid sätta laget före jaget. Via min inställning försöker jag att få med hela laget. Det är viktigt att ha en bra stämning och gemenskap för att lyckas att nå våra mål.

Är det någon spelare som du kommer försöka likna?
-Kosovare Asllani. Hon gör alltid ett hårt jobb för sitt lag och har en positiv inställning. Hon är just nu proffs i Real Madrid. Det är en dröm jag har att då spela i ett sådant lag.

Vad är din roll som lagkapten?
-Min roll som lagkapten är att hålla i uppvärmning inför match, peppa laget och att vi har kul tillsammans både på och utanför planen. Att samarbeta bra med mina medspelare och tränare. Jag ska framföra lagets åsikter till min tränare. Min roll är även att vara en bra förebild både på och utanför planen.