Ungdomskollen: Charlie Jonsson

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Charlie Jonsson som spelar för Sollentunas P06-Akademi. Han berättar om sina tankar inför deras kommande matcher.

Matcherna har kommit igång, hur känns det?
-Att matcherna äntligen har kommit igång är riktigt skönt. Vi har tränat 4 dagar i veckan + fyspass för att hela tiden hålla igång fotbollen. Eftersom vi i år spelar kval till pojkallsvenskan gör det även att man är extra laddad och taggad på att dra igång med matcherna igen.

Hur ska ni spela för att vinna?
-Jag tror att det som kommer avgöra hur vi spelar den här säsongen är rent mentalt. Jag tycker vi redan har talang och skicklighet nog i laget rent spelmässigt. Men det som kommer att göra oss farligast i år kommer att vara vår inställning. I många lag är dem bara ett fotbollslag, men i vårt lag är vi en stor familj. Om vi håller ihop, jobbar för varandra och aldrig är mätta/ nöjda så vet jag att vi kan gå hur långt som helst. Det är oavsett vilket lag som står på andra sidan planen.

Vad tillför du ditt lag?
-Jag känner att jag tillför mest på planen defensivt eftersom jag är mittback. Jag försöker alltid att kommunicera, snacka och styra mina medspelare för att vi ska hålla ihop och spela så kollektivt som möjligt. Eftersom vår spelidé bygger mycket på att vi ska vara det bollhållande laget så har jag även mycket boll framåt och högre upp i banan. Jag tycker att jag har en bra spelförståelse och en bra passningsfot som även gör mig till ett hot på offensiv planhalva.