Ungdomskollen: Carl Juhlin

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Carl Juhlin född 2006 som summerar året och säsongen som varit.

Säsongen är slut, hur skulle du summera året?
-Jo, personligen skulle jag summera mitt år som bra och extremt lärorikt då jag både har varit med på rikslägret på Bosön och landslagslägret i somras. Det var mål jag satte upp redan förra året. Där lärde jag mig otroligt mycket och har även lärt känna flera nya kompisar från andra lag. I min klubb, Gais har jag under hösten fått vara med P17 och P19 och även fått göra debut i P19 Allsvenskan vilket givetvis också varit extremt lärorikt och roligt. Jag har även fått göra en del P17 matcher där vi vann serien plus kvalificerade oss till Allsvenskan som var ett mål.

Du var med under sommarens riksläger hur var det?
-Det var otroligt roligt och lärorikt att få vara med och även en otrolig känsla att få vara med och spela med dem bästa 06:orna i landet. En extrem motivation för en att fortsätta träna och utvecklas.

Du blev även uttagen till det sista lägret för året med P06-landslaget. Hur kändes det?
-Det känns fantastiskt roligt att få träffa gamla och nya kompisar samt tränarna igen den här gången på Bosön. Såg verkligen fram emot att träna med grabbarna och att lära mig massor av tränarstaben. Det var riktigt roligt och det var något som jag starkt såg fram emot!

Vad tar du med dig från lägret till ditt eget lag?
-Jag tar med mig väldigt mycket faktiskt då vi spelar ganska liknande på många sätt. När man är på sådana läger gäller det verkligen att ta med sig så mycket som möjligt. Att försöka fortsätta att utveckla sina förmågor i spelets olika skeden.

Vad är sina målsättningar inför kommande säsong?
-Jag har många målsättningar inför kommande säsong både individuellt men även i laget. En målsättning är såklart att vara med under P06 EM-Kval som lottades tidigare. Skulle vara otroligt roligt! Jag vill även på individuellt plan fortsätta utveckla mina förmågor i spelets alla skeden och bli en ännu bättre fotbollsspelare. I GAIS tror jag att vi alla spelare i P19 har målet att vinna Superettan nästa säsong och ge ljus och förhoppningar till fansen i denna mörka tid som supporter för GAIS.