Ungdomskollen: Braxton Sserebe

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Braxton Sserebe född 2006 som inför det kommande året byter klubb till AIK.

Du lämnar för spel i AIK, hur känns det?
-Ja, vart ska jag börja, det är spännande och läskigt på en och samma gång. AIK är en av Sveriges största klubbar och har en otrolig akademi så det är en bra start mot drömmen om att bli fotbollsproffs.

Det var andra klubbar som också var intresserad av dig, varför föll valet på AIK?
-Ja det var en del intresserade lag men valet var ganska självklart för mig. Som jag nämde innan har AIK en otrolig akademi. Men det som lockade mig mest var samarbetet mellan skolan och fotbollen. Skolan är en viktig del som går hand i hand med fotbollen för drömmen eller målet är att leva på fotboll. Det är dock ingen garanti så en utbildning är lika viktig och här tyckte jag och familjen likadant så det var en avgörande faktor.

När flyttar du till AIK och Stockholm?
-Jag ska flytta till AIK och Stockholm inom de kommande veckorna.

Vilket lag kommer du att tillhöra under nästa år?
-Jag kommer att tillhöra deras P17 trupp under det kommande året.

Tack Braxton och lycka till!