Ungdomskollen: Bianca Hultbäck Nattland

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Bianca Hultbäck Nattland född 2006 som spelar för Jitex BK. Hon berättar om hur säsongen varit både för henne och även hur det gått för laget.

Säsongen är slut nu, hur känns det?
-Det känns bra. Vi har med ett lag bestående av 05-06 spelare spelat F17 SM och tog oss till slutspel. Vi har utvecklats mycket och jag tycker att vi avslutade säsongen med flaggan i topp.

Hur har din egen prestation under året varit?
-Jag känner att jag har utvecklats och gjort många mål vilket är viktigt som forward.
För några dagar fick jag reda på att jag flyttas upp till Jitex F19 vilket är väldigt roligt och ett mål jag siktat mot. Jag har spelat och tränat med dem lite under säsongen och som 14-åring känns det som en kanonmöjlighet att utvecklas ännu mer nästa år med dem.

Hur har lagets prestation varit under året?
-Vi har spelat väldigt bra och hela laget har gjort bra ifrån sig. Vi har kämpat på bra varje träning och jobbat för varandra som ett lag. Vi har vunnit många matcher och det vi har lagt mest fokus på har varit spelvändningar och max två touch över hela planen. Vi har utvecklat vårt spel väldigt mycket under säsongen vilket synts både prestationsmässigt och resultatmässigt.

Vad har du förbättrat under året?
-Vi körde Crossfit under hela våren så jag känner att jag blivit både starkare och snabbare och det är viktigt för min utveckling. Jag känner även att jag utvecklat min spelförståelse.

Vad skulle du vilja förbättra inför kommande säsong?
-Alting såklart! Skulle vara skoj att göra fler mål på huvudet. Jag kommer lägga ner mycket tid på att träna hårt på försäsongen och komma väl förberedd. Jag är väldigt taggad och ser verkligen fram emot nästa år.