Ungdomskollen: Benjamin Mujdžić

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Benjamin Mujdžić född 2006 som summerar året och säsongen som varit både för honom och hans lag.

Säsongen är slut, hur skulle du summera din prestation?
-Jag tycker att året har varit bra och lärorikt. Jag tycker att jag har lärt mig hur tufft det är att byta till ett bättre lag med högre konkurrens, sedan har jag gjort det väldigt bra individuellt. Jag har presterat bra på matcher och fått chanser att träna och spela med äldre. Jag har även tränat väldigt hårt under hela året för att komma in BK Häckens akademi.

Hur skulle du summera lagets prestationer?
-Mitt lags prestation har varit bra tycker jag. Jag tillhörde en annan förening i början av året och då hade vi mest bara träningsmatcher och inget seriespel pga covid-19. Jag bytte till Häcken under vår/sommar och då har det varit seriespel och cuper. Jag tycker att vi som lag har utvecklat och blivit en mycket bättre. Ett betyg på det är tredje platsen i SEF Trophy och det är vi verkligen stolta över. Så jag är väldigt nöjd med hur vi har utvecklats på den tiden jag varit i klubben och vår prestation i år.

Vad har du utvecklat mest under året?
-Det jag har utvecklat mest under året måste ha varit min mentalitet om att aldrig vara rädd för att göra fel och fortsätta jobba på bara. Det var lite sisådär i början på året men jag har jobbat på det bra och har fått mycket bättre självförtroende och tror mycket mer på mig själv. Jag har även utvecklat andra saker så som min fysik, kondition, teknik och även min snabbhet.

Hur kommer du träna under vintern för att utvecklas ännu mer?
.-Jag tränar mycket inomhus på gym och då tränar jag mycket kondition och styrka. Jag försöker även träna fotboll och teknik men det blir lite svårt i snön men ibland brukar det finnas planer inomhus med lite gräs så då går jag dit och kör. Vi tränar även med laget men med tanke på snön har några träningar blivit inställda.

Vad är dina målsättningar inför nästa säsong?
-Mina målsättningar med nästa år skulle vara att jag får träna och spela matcher med P17. Jag skulle även vilja får chansen att träna med landslaget och försöka ta mig in där. Dessa två är nog mina största mål inför säsongen 2022.