Ungdomskollen: Angela Taseska

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Angela Taseska född 2006 och som spelar för Hammarkullens BK. Hon berättar om sina tankar och målsättningar inför den kommande säsongen.

Ny säsong på väg att starta, hur känns det?
-Att den nya säsongen är på väg känns jättebra, men också väldigt stressande för att det är väldigt kort tid kvar tills säsongen börjar och det gäller att jag behöver vara i toppform. Det känns spännande, det kommer nya möjligheter, jobbig period där det gäller att prestera till max och där det gäller att vara fokuserad på träningarna för att uppnå sina mål i serien. Jag ser verkligen fram emot att prestera till max och spela tillsammans med mina lagspelare som jag verkligen måste nämna: Rana, Filiz, Yara, Orshina, Theodora, Hala, Yara, Noor, Fatima, Maryam, Mina, Florenta, Najd, Hanar, Selma, Mumtaz och Roja. Säsongen kommer att vara på topp eftersom vi Hammarkullens BK från Angered kommer ha en bra säsong framför oss tack vare våra prestationer och vare våra tränare Mohammed Ali, Warda och Nare. Det kommer att vara vår första säsong eftersom laget startades nyligen och är något nytt för oss alla.

Hur tycker du att din prestation var under förra året?
-Under förra året så var det lite upp och ner. Det blev inställda träningar på grund av Coronaviruset som bromsade min och lagets utveckling. Det var inget hinder för mig så klart eftersom där jag bor så finns en väldigt stor fotbollsplan där brukade jag träna själv med egna övningar och det höll mig alltid i form. Det var jobbigt utan mina vänner men det gällde att fokusera och bara blicka framåt. Blev ganska beroende av att kolla på övningar och hitta på nya dribblingssätt vilket var jättesvårt, men som sagt träning ger utveckling och det finns inget som är omöjlig när man strävar efter det. Det finns inga hinder för mig när det gäller fotboll!

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Inför kommande säsong vill jag förbättra min snabbhet, spelförståelse och bli en bättre lagkamrat som stöttar och hjälper hela laget. Jag måste vara i toppform och inte låta någonting komma i min väg. Man ska aldrig vara nöjd för man kan alltid bli bättre. Det är något mina tränare alltid påpekar vid varje träning. Därför tänker jag följa deras ord och alltid vilja bli bättre!

Vad är dina målsättningar inför året?
-Som vanligt är mina målsättningar att göra det jag är bäst på och det är att spela fotboll. Släppa bollen på planen och visa vad jag går för hela vägen tills jag lyckas. Mina målsättningar är att jag verkligen utvecklas och att jag ska kunna ta mitt lag så långt som möjligt. Det är inte särskilt många lag från Angered som går långt, speciellt tjejer. Vill bara göra mitt bästa och bevisa att vi verkligen har talanger från Angered. Vart man än kommer ifrån hindrar inte oss från att bli det vi vill bli.