Ungdomskollen: Amanda Fagerberg Wiker

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Amanda Fagerberg Wiker som berättar hur hon började spela fotboll samt som hon berättar om vad hon vill förbättra under den kommande säsongen.

Vem är Amanda?
-Jag heter Amanda Fagerberg Wiker och är född 2006, alltså 13 år. Jag bor i Arboga med min familj som består av mamma, pappa och storebror. Jag går i skolan och mitt största intresse är fotboll, det är det jag lever för och vill utvecklas varenda dag.

Hur började du spela fotboll?
-Jag började spela fotboll när jag var cirka 6 år i min moderklubb Arboga södra IF (ASIF) jag spelar fortfarande kvar i samma F06 lag. Anledningen till varför jag började spela fotboll var ganska enkel min familj har alltid varit i kontakt med sporten fotboll och spelar eller har spelat/tränat fotboll. Då blev det lätt att jag också blev intresserad.

Hur tycker du att året startat för dig?
-Mitt år 2020 har startat bra med mycket fotboll och glädje. Det har i början varit många  nya utmaningar tycker jag!

Vad vill du förbättra under året?
-Jag vill se till att träna ännu hårdare och hålla bättre koll på min kost. Jag vill egentligen hålla bättre koll på vad jag äter lite mer. Det är en viktig del i min utveckling.

Vad är dina målsättningar för 2020?
-Mina målsättningar för året är att bli så mycket bättre som möjligt och förbättra självförtroendet. Att kunna vara en bra spelare som är schysst och visar respekt, det är viktigt för mig!

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet