Ungdomskollen: Alva Lindström

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Alva Lindström född 2006. Alva spelar för Norrstrands IF:s F06 och berättar hur våren varit för henne och laget. Hon berättar även om vad hennes målsättningar är för resten av säsongen.

Hur har våren gått för dig?
-Det har varit en tuff start på säsongen. Jag började året med att ha en del problem med min axel vilket gjort att jag inte kunde stå så mycket i början då jag även spelar tennis och det blev för mycket för min axel. Men som tur var så gjorde allt med Corona att jag inte missade några matcher utan kunde fokusera mer på att bli bättre i min axel och inte behöva stressa över att vi har matcher osv. Under matcherna har jag mött på en hel del tufft motstånd, även fast man gjort sitt bästa har det inte alltid räckt hela vägen och jag har ganska svårt med den mentala biten om det t.ex. trillar in ett mål eller två och vi då ligger under. Vilket leder till att jag blir sur och inte riktigt klarar av att göra mitt bästa.

Hur har våren gått för ditt lag?
-Vi har som ett lag haft en tuff start på säsongen med många matcher. Vi har tagit många avslut men inte haft turen med oss och det har varit många stolpe ut, att bollen rullar på mållinjen och massa sånt. Vi har även som ett lag svårt med den mentala biten, när vi ligger under och har ex. missat många chanser och känner att vi är irriterade för att vi inte gör mål. Vi spelade totalt sex matcher i serien, där matcherna har varit väldigt jämna men vi har som sagt inte haft turen med oss.

Hur kommer du träna under sommaren?
-Vi har just nu ett litet uppehåll på tre veckor från fotbollsträningar. Jag kommer fokusera på att stärka mig inför när serien och genom att fortsätta med min rehab, köra styrketräning, konditionsträning. Sen kommer jag även hålla igång lite med fotboll under detta uppehåll genom att spela med andra i mitt lag.

Vad är dina målsättningar för resten av säsongen?
-Mina målsättningar är att bli ännu säkrare med att alltid våga ta bollen med händerna och inte sparka iväg den. Jag vill bli bättre på den mentala biten och snabbt kunna lägga ett insläppt mål bakom mig så att jag inte tappar humöret och får svårt att göra mitt bästa. Jag ska även göra mitt bästa i att peppa mitt lag till många fler bra matcher och segrar när serien drar igång och dm startar.