Ungdomskollen: Allwin Persson Lehnhardt

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua innermittfältaren Allwin Persson Lehnhardt född 2006 som spelar för Östersund FK P16. Han berättar om sina målsättningar inför den kommande säsongen. Han ger även sin syn på säsongen som gått.

Snart dags för en ny fotbollssäsong. Hur går dina tankar?
– Jag har mest tänkt på den nya träningsgruppen, att lära känna alla nya och att hitta ”min plats” där. Sedan har jag såklart förhoppningar på att det blir massvis av turneringar och resor med laget, då förra säsongen blev en stor besvikelse med Covid-19.

Hur tycker du att din prestation var under förra säsongen?
– Det var en rätt okej säsong, men också väldigt utmanande. Jag spelade ju då i ett elitlag med folk som är äldre än mig, vilket gjorde det till en stor utmaning. Jag tror ändå att det gick helt okej, trots att det inte blev några riktiga turneringar eller cuper, så jag fick försöka utvecklas på träningarna osv.

Vad tar du med dig från den gångna säsongen?
– Jag har främst tagit med mig hur viktigt det är att veta vad man har sina medspelare och motspelare, men också att det är viktigt att släppa bollen tidigt för att försöka undvika fysiska dueller mot större och starkare spelare. Det har varit väldigt viktigt när jag tränat med de äldre för att undvika skador, men också tar med mig en viktig sida av fotbollen.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
– Jag skulle vilja förbättra min fysik för att bli starkare, och använda det till min fördel i närkamper osv.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
– Mestadels är det alla turneringar som jag hoppas ska hända. Förra säsongen stoppade Covid-19 mycket av dem, vilket gör att jag förväntar mig cuper ännu mer i år. Dessutom förväntar jag mig att det här nya laget ”vill” tillräckligt mycket, så att det kan bli något riktigt bra av det.

Vad är dina personliga målsättningar inför säsongen?
– Det som jag främst fokuserar på är regionuttagningen till Halmstad. Troligtvis blir det ingen resa dit, men ett lag kommer nog ändå att bli uttaget. Jag vill jobba för att komma med i det laget så att jag kan visa vad jag går för eftersom att det är många tränare och lag som håller koll på de uttagningarna.

Foto: Joakim Persson

Skriven av: Daniel Souza