Ungdomskollen: Alexandra Malki

Vi på fotbollslivet.se har fått intervjua Alexandra Malki född 2003 som berättar mer om vem hon är, hur hon började spela fotboll samt vad hennes målsättningar är för den kommande säsongen.

Vem är Alexandra?
-Jag är en tjej som är 16 år gammal och det jag lever för är fotbollen då jag har spelat det sedan jag var 4 år gammal. Mitt intresse är fotboll, jag tränar 3 gånger i veckan, plus lite gym och 2-3 matcher varje helg. När jag inte tränar fotboll så kollar jag oftast på fotboll, dem lagen jag kollar på är Juventus och Real Madrid. Jag har sett båda lagen live några gånger, min fotbollsidol är Cristiano Ronaldo, jag har också hans tröjnummer (7) när jag spelar matcher.
Alla i min familj har spelat fotboll länge och min lillebror kör fotboll nu också. Min pappa blev nästan proffs, han skulle ner till Tyskland och skriva proffskontrakt men han tog fel beslut, sånt är livet. Det är där jag fått all min hjälp inom fotbollen och som fortfarande gör att jag tycker det är kul.

Hur började du spela fotboll?
-Jag började spela fotboll när jag var 4 år gammal då min pappa startade ett lag, så han var min tränare i ungefär 5-6 år. Efter det bytte jag lag och då slutade han som tränare för vårat lag.

Hur tycker du att året startat för dig?
-Mitt år har börjat helt okej, innan det här året var jag långtidsskadad, jag var skadad i min vad, men nu är jag tillbaka igen. Jag har blivit lagkapten i mitt lag som också gör att allt blir roligare.

Vad vill du förbättra under året?
-Det jag vill förbättra är mina första steg och tempoökning och på så sätt kan jag göra mina finter snabbare och bättre vilket gör att jag blir en bättre spelare.

Vad är dina målsättningar för 2020?
-Mitt mål med 2020 är att jag ska göra min bästa säsong i år och verkligen visa att jag förtjänar att vara en lagkapten. Jag ska öva på det jag behöver så jag blir en bättre spelare än vad jag är nu och har varit. Jag ser fram emot det här året, det ska bli ett roligt och lärorikt år, det är mycket fotboll som väntas!

Tack för intervjun Alexandra och vi önskar dig ett stort lycka till under året!

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet