Ungdomskollen: Alexandra Malki

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Alexandra Malki, 17, som spelar i IFK Haninge damjuniorer. Hon berättar om sina målsättningar inför den kommande säsongen. Hon berättar även om en operation som hon var tvungen att göra.

Snart dags för en ny fotbollssäsong. Hur går dina tankar?
– Det ska bli skönt med en ny säsong och med nytt lag, jag är taggad och peppad. Jag fick benhinneinflammation och var tvungen att operera båda mina smalben, har varit borta i ett år från matcher. Men träningar har jag varit med på. Jag kom tillbaka för ungefär tre veckor sedan, men nu är det bara att jobba upp allt igen och göra det bästa av situationen.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
– Jag vill förbättra mitt skott med högern då jag är vänsterfotad.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
– Jag förväntar mig att det blir många matcher och många vinster, men det skulle vara skönt att vinna serien också.

Vad är dina personliga målsättningar inför säsongen?
– Mina målsättningar är att jag ska jobba på mitt humör när det inte går som det ska på fotbollsplanen, jag hatar att förlora. Att kunna skjuta bra med högerfoten och bli ännu mer explosiv i tempoökning.

/Daniel Souza