Ungdomskollen: Alex Sundkvist

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Alex Sundkvist född 2007 som spelar för Västerås SK:s Akademi. Han berättar om förberedelserna inför samt sina mål för säsongen 2022.

Försäsongen är igång, hur känns det?
-Det känns bra att försäsongen är igång eftersom jag är taggad på att få spela fotboll igen och fortsätta utvecklas i VSK akademi. Jag ser fram emot att få börja träna med ett nästan helt nytt lag och är taggad på att få lära känna mina medspelare både på och utanför planen.

Hur kommer du förbereda dig inför säsongen?
-Vi har fått ett träningsprogram från VSK, så det blir en del träning. Träningen är bestående av både löpning och styrketräning. Ibland får jag med mig mina föräldrar på mina träningspass men det börjar bli svårt för dem att hänga med i mitt tempo.

Vad är dina målsättningar för det kommande året?
-Mitt mål är att gå på varenda träning och utvecklas så mycket som möjligt i VSK och förhoppningsvis få stanna kvar till nästa säsong. Jag ska kämpa hårt och ge allt på varenda träning och match för att få starta så många matcher som möjligt och även få så mycket speltid som möjligt. Ett sista mål är att peppa laget, sprida positiv energi och hjälpa laget att komma så högt upp i serien så möjligt.