Ungdomskollen: Albion Ferati

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Albion Ferati född 2008 som spelar för Kulladals FF. Hon berättar om förberedelserna inför samt sina mål för säsongen 2022.

Försäsongen är igång, hur känns det?
-Det känns bra och spännande, jag ser fram emot att se hur mycket vi har utvecklats som lag. Även hur mycket vi har utvecklats individuellt som spelare.

Hur kommer du förbereda dig inför säsongen?
-Förberedelser inför säsongen är som alltid hård träning och disciplin. Det är alltid viktigt att lyssna på tränarna och följa de instruktioner och taktiska uttalanden som vi får. När jag tränar själv är det viktigt att prioritera alla aspekter dvs att inkludera kondition, styrka och träning med bollen. Det är även viktigt att se till att jag äter rätt och får i mig viktiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Man kan även dra till sig många lärdomar genom att följa fotboll på TV vilket jag också försöker göra på helgerna. Det är viktigt att hitta en balans där man inte överanstänger sin kropp och vilar så mycket som behövs. Alltid viktigt att lyssna på sin egna kropp.

Vad är dina målsättningar för det kommande året?
-Mina målsättningar inför säsongen är att se till att vi får ut det bästa av laget genom att vinna serien. Samtidigt är min målsättning att jag presterar på en hög nivå och spelar en stor roll till lagets framgångar. Jag vill även under säsongens gång konstant utvecklas som både individ och fotbollsspelare och sakta men säkert försöka uppnå min fulla potential. Ytterligare en målsättning som jag har är att vara en av de främsta i skytteligan men även kunna vara en av de spelare i serien som gör flest assist.