Ungdomskollen: Alba Magnell Millán De La Oliva

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Alba Magnell Millán De La Oliva född 2008 som spelar för Lindö FF. Hon berättar om hur hon kommer förbereda sig inför kommande säsong samt sina mål för säsongen 2022.

Försäsongen är igång, hur känns det?
-Det känns väldigt roligt och spännande. Jag ser verkligen fram emot den här säsongen. Jag har precis börjat i ett nytt lag så det är extra roligt med ny miljö och det kommer bli väldig roligt med nya utmaningar. Eftersom jag inte har bytt lag tidigare känner jag att jag har stor nytta av min spelförståelse som gör att jag kan utvecklas ännu mer som fotbollsspelare.

Hur kommer du förbereda dig inför säsongen?
-Jag kommer vara väl förberedd och ha rätt inställning och göra mitt bästa på alla gemensamma träningar med laget. Jag kommer alltid att köra 100% på alla träningar med mitt lag. Jag kommer också träna mycket själv och förbereda mig bra. Jag kommer nöta mycket saker för att utvecklas.

Vad är dina målsättningar för det kommande året?
-Mina mål under 2022 är att utvecklas mer som fotbollsspelare. Jag vill bli ännu bättre på t.ex min teknik och mina skott men för att lyckas med det måste jag träna hårt och nöta mycket. Att träna mer själv är också en av mina mål. Jag kommer fortsätta att fokusera mycket på min teknik, något som är det bästa jag vet. Men eftersom jag kommer börja med 11-manna behöver jag förbättra min kondition och styrka som jag inte haft så mycket fokus på tidigare. Jag satsar också på att vinna serien och cuper tillsammans med mitt lag Lindö FF.