Ungdomskollen: Adrian Zendelovski

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Adrian Zendelovski som för några veckor sedan var i Italien och provspelade för Genoa.

Du var i Italien och Genoa för provspel, hur gick det?
-Det gick väldigt bra, jag fick träna med deras U17 och U19 och jag fick verkligen visa mina kvaliteter med båda. Det gick lite snabbare i U19 och man fick inte lika mycket tid med bollen men det gick fortfarande väldigt bra. Jag skulle säga att det till och med gick bättre med U19 än med U17 skulle jag säga.

Vad lärde du dig där under en vecka?
-Det är en annan mentalitet där även på träningarna då dem ger allt för att vinna. I försvarspelet så var det enda dem tänkte på att motståndarna inte skulle göra mål och i anfallsspelet så var det bara att göra mål som fanns för dem. Dem körde ett mer direktspel vilket jag inte är van med till skillnad från Malmö FF då vi är mer det bollförande laget. Så det jag tar med mig är att hitta snabba lösningar som möjligt att ta sig framåt.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Med intensiteten jämfört med hur det är i Malmö FF skulle jag säga att det inte är någon skillnad. Det dem tränar mest på är dem taktiska delarna men även att dem kör mycket kondition med boll. Det är väldigt stora ytor man spelar på men man är väldigt få spelare.