Ungdomskollen: Adrian Helm

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Adrian Helm född 2005. Han summerar året och säsongen som varit både för honom och hans lag. Han berättar även om uppflyttningen till A-laget.

Säsongen är slut, hur skulle du summera året?
-Jag skulle säga att året som gått har varit ett tufft och lärorikt år. Det började ganska knackigt och vi fick ta en del förluster i början av säsongen men det är en del av processen i ett nytt lag. Ju längre in på säsongen vi kom desto bättre och smartare blev vi på planen vilket resulterade i en bättre placering i slutändan än vad man kanske kunde trott i början av säsongen.

Du spelade med U19 under året trots att du är 3 år yngre, hur var det?
-Självklart var det tufft i början att möta spelare som var äldre men jag skulle ändå säga att det var riktigt lärorikt och en bra utmaning. Man lär sig att spela med sin fysik och att spela smart eftersom att man kanske inte vinner alla närkamper och då måste man spela smart och spela runt duellerna. Otroligt roligt också att jag kunde göra bra ifrån mig även fast jag mötte äldre spelare.

Du skrev för ett tag sen på ett kontrakt med A-laget. Hur känns det?
-Det känns självklart otroligt roligt att ha skrivit på mitt första A-lagskontrakt. Drömmen är ju självklart att spela fotboll på dem stora arenorna runt om i världen och det är ju det jag satsar på. Att ha skrivit på detta a-lagskontrakt känns ändå som ett kvitto på att jag är på rätt spår. Fantastiskt roligt och jag ser fram emot att utvecklas i a-laget.

Vad är dina målsättningar inför nästa säsong?
-Målsättningarna inför nästa säsong är självklart att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och att fortsätta kämpa och lägga ner tid på att uppfylla min dröm som fotbollsproffs. Sedan vill jag självklart göra bra i från mig i a-laget och försöka bidra så mycket som möjligt till laget. Jag ska också försöka få så mycket speltid jag bara kan så att jag kan visa upp mig och visa vad jag kan.