Ungdomskollen: Adi Fisic lämnar Sverige för spel i Italien

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Adi Fisic 17, som lämnar Sverige för spel i Italien och Atalanta. Han berättar mer om flytten till Italien.

Övergången till Atalanta är klar, hur känns det?
-Det känns väldigt bra, jag har tränat väldigt hårt för att få denna möjlighet och nu när den väl är här så måste man ta vara på denna chans och göra sitt bästa. Just nu så känner jag mig väldigt bra både psykiskt och fysiskt och jag är ganska säker att det kommer att fortsätta så. Nu måste jag bara träna ännu hårdare och visa vad jag går för. Det som jag tror blir svårast är att lära sig språket men jag är ganska säker på att det kommer med tiden. Jag känner mig väldigt självsäker nu men tror självklart att det kommer bli mer nervöst när självaste stunden kommer och jag ska flytta ner dit. Atalanta har varit väldigt schyssta mot mig när jag var där nere och besökte så det känns som det här blir väldigt rätt och bra.

Det fanns andra intresserade klubbar men varför blev det Atalanta?
-Det fanns andra intresserade klubbar men jag känner att Atalanta är det bästa valet då de har den bästa akademin i Italien. När man väl kollar hur bra det går för deras akademispelare och deras utveckling. Sedan som jag nämnt så har de varit väldigt bra mot mig och jag har fått en ganska bra plan på hur det kommer se ut. Jag är väldigt nöjd och positiv inför min framtid i Atalanta.

Vilket lag kommer du tillhöra under säsongen?
-Jag kommer att tillhöra deras P19 som är deras primaveralag. Deras P19 är ett steg under A-laget så det är väldigt nära mellan de två lagen och det känns jättepositivt. Man har en väldigt god chans att komma upp till A-laget om man gör bra ifrån sig i P19.

Vad är dina målsättningar inför kommande säsong?
-Mina målsättningar inför kommande säsong är att slå mig in i P19-laget och vara en ordinarie startspelare. Sedan så skulle det vara ett väldigt stor plus om man hamnar någonstans i toppen av skytteligan. Det här är mina mål just nu och med tiden så kommer mina mål att öka och jag kommer alltid kräva mer av mig själv.