Ungdomskollen: Abiener Teklesenbet

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Abiener Teklesenbet som är född 2004 och som spelar för IK Brage. Han berättar hur säsongen varit för honom.

Säsongen är slut nu, hur känns det?
-Att säsongen är slut är såklart väldigt tråkigt men ändå bra. Nu får jag tid att slipa på de individuella sakerna jag vill förbättra inför 2021. Jag vill göra en mycket bättre säsong utan skador som jag drabbande av under säsongen.

Hur har din egen prestation under året varit?
-Min prestation har varit helt okej under säsongen som varit, pågrund av skador så spelade jag inte så många matcher. Jag borde och önskar att jag spelat fler matcher än jag spelade. De matcher jag spelade så gick det bra där jag hjälpte mitt lag på bästa sätt jag kunde.

Hur har lagets prestation varit under året?
-Lagets prestation under året har varit bra med de förutsättningar vi hade, skador i truppen gjorde det svårt förs oss. Vi gjorde det bästa av situationen och kom ganska långt. Vi kom 4 i serien vilket betydde att vi fick chansen att kvalspela för att kunna ta en plats i P17-allsvenskan. Den drömmen slutade inte bra för vår del då vi förlorade 2 av 3 matcher och där tappade vi chansen vilket var riktigt surt.

Vad har du förbättrat under året?
-Under året skulle jag säga att jag har utvecklat mycket i det offensiva spelet. Jag har haft som mål att bli en farlig offensiv spelare med bra förmåga att avsluta på mål. Jag vill erbjuda mina medspelare bra förutsättningar framför målet. Dessutom har jag blivit lite bättre på den mentala biten men har fortfarande mycket att slipa på.

Vad skulle du vilja förbättra inför kommande säsong?
-Inför kommande säsongen skulle jag vilja bygga upp min fysiska förmåga. Jag vill även finslipa på de sakerna jag har gjort bra och träna på de sakerna jag behöver utveckla.

📸 Michael Stenerhag