Segertåg för F06-landslaget

F06-landslaget fortsatte att imponera i EM-kval 2. Nyligen lyckades F06-landslaget kvala in till EM som spelas i Estland i maj, till följd av två matcher som resulterade i vinst mot Finland och Nederländerna. Men vinstsviten tog inte slut där. Med en match kvar att spela på en kväll i Nederländerna stod Wales för motståndet, och även där tog tjejerna i blågula tröjor hem 3 poäng.

Trots att laget redan tagit sig vidare till EM-slutspelet betydde det inte att någon höll tillbaka. 3-1 avslutades matchen till svensk favör.

Det första målet kom från Olivia Ländin Sjöholm i 44′ under den första halvlekens slutskede, assist av Mikaela Stojanovska. Den relativt jämna första halvleken avslutades med en svensk ledning som snart skulle utökas. Ut på Sportpark Bovenmolen kliver Wales och Sverige ut, den ena sidan minst lika taggad än den andra att göra mål och stänga den andra halvleken. Men bara sekunder efter avsparken gör Sverige ytterligare ett mål – denna gång är det Bianca Hultbäck Nattland som gör 2-0 i 46′ och utökar Sveriges ledning.

Minuter senare blåser domaren av och tilldelar straff till Wales. Evie Hughes gör Wales första, och enda, mål i matchen och reducerar i 57′.

Wales lyckas heller aldrig riktigt kvittera. Istället lyckas Sverige utöka sin ledning med ytterligare ett mål, och när Bella Andersson gör 3-1 till Sverige med hjälp av Tilde Björklunds frispark i 88′, ja, då är svensk seger mer eller mindre konstaterad.

Efter tre spelade matcher åker Sverige hem med nio poäng och ett EM-slutspel att se fram emot, bra jobbat!