Santino Samuyiwa om den första tiden i Spanien

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Santino Samuyiwa född 2006 som berättar om hur hans första tid varit i Spanien och Real Sociedad.

Hur har den första tiden varit i Spanien?
-Första perioden har varit extremt spännande och lärorikt, mycket anpassningar till skillnad från vad jag är van med hemma i Sverige. Jag känner att min fotbollsutveckling har ökat enormt sedan jag har flyttat hit.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
-En vanlig dag börjar jag med att gå till skolan, därefter mer eller mindre förbereder man sig för att åka till träningen direkt. Till skillnad från Sverige är man lite längre på anläggning även efter träningen, både för att kunna köra extra fotbollsträning eller fys men också avsatt tid för studier.

Vilka skillnader är det jämfört med Sverige?
-Det finns skillnader mellan spansk fotboll och svensk. Den spanskafotbollen skulle jag säga lägger större fokus på tålamodet i spelet, att ha stort bollinnehav och använda sig av mindre tillslag för att kunna ha ett högt tempo.

Vad är dina målsättningar för resten av säsongen?
-Mina målsättningar är att förbättras och utvecklas som spelare, både när det kommer till mina svagheter och styrkor för att bli den bästa versionen av mig själv. Ytterligare en utmaning är att försöka ta mig upp till dem äldre årsgrupperna för att få en större utmaning. Min förhoppning är att såklart fortsätta bli kallad till kommande landskamper under säsongen.

Foto: 13.unai