Rasmus Nåfors Dahlin på provspel i danska FC Midtjylland

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Rasmus Nåfors Dahlin född 2007 som för ett tag sen var och provspelade med danska FC Midtjylland.

Du var i Danmark och Midtjylland för provspel, hur gick det?
-Det har gått väldigt bra för mig här i FC Midtjylland. Jag har tränat med både deras U17 och U19-lag, både intensiva träningar samt med specialfokus.

Vad lärde du dig där under dem dagarna du var där?
-Främst har det varit lärorikt att få mäta sig mot toppspelare i ett annat land samt att verkligen få känna på intensiteten det är i deras U19-lag. Personligen har jag fått ett kvitto på att den satsningen jag gör ger resultat.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?

-Det är lite annorlunda tänk kring individnivå i Danmark samt att de lägger väldigt mycket tid på att analysera allt ifrån fulla träningar till hur man tar löpvägar och vilka maxhastigheter man har osv.

Vad kommer du ta med dig hem till ditt lag?
-Framförallt tar jag med mig en riktigt fin upplevelse och en känsla kring både klubben FC Midtjylland samt hur det hade varit om man flyttade utomlands för att fokusera på fotbollen.