Rasmus Granath om Stockholmsderbyt mot Djurgården

Det är inte bara P17-serierna som är igång, i lördags avhandlades det ännu ett Stockholmsderby i P19-Allsvenskan mellan AIK och Djurgården på Skytteholm, som slutade 4-1 till hemmalaget.

Matchens hjältar blev Rasmus Granath och Victor Gonçalves Andersson som gjorde två mål vardera och lämnade gästerna tomhänta. Rasmus Granath kommenterar matchen.

I lördags avslutades derbyt mot Djurgården med 4-1 hemma på Skyttan – hur upplevde du matchen som helhet, sett till dina och lagets prestationer?
– Vi alla var revanschsugna efter ligacupmatchen som slutade 1-1 i februari. Jag tycker verkligen vi visar det också i matchens inledning sett till att vi tar ledningen efter bara 5 minuter. Sedan släpper vi in ett, för att sedan återta ledningen snabbt inpå. Vid ställningen 2-1 drabbas vi av en utvisning strax innan pausvilan som gör att vi får göra några justeringar till andra. Justeringar som resulterade i en halvlek där vi vinner med 2-0, trots 10 man. Numerärt underläge är något vi har tränat på under våren och det visade vi prov på när siffrorna skrev sig 4-1.

”Hade det varit FIFA skulle jag kalla det för en grön länk”

Rasmus och Victor stod för två mål vardera, och frågar man Rasmus om deras kemi på planen är det tydligt att de trivs med varandra.

– Jag och Victor spelade så gott som hela förra säsongen tillsammans på varsin kant. Vi känner varandra mycket bra på planen och har tillsammans assisterat varandra under ett flertal gånger. Hade det varit FIFA skulle jag kalla det för en grön länk. Klart det är skönt att spela tillsammans med någon man har byggt upp en bra kemi med. Vi vet varandras styrkor och kombinerar dem ofta väldigt bra.

Vinsten mot Djurgården placerar Gnaget på en förstaplats i tabellen, någonting som Rasmus beskriver som lite av en drömstart. Trots det är man väldigt tydlig med att resultaten inte kommer av en slump, utan att inställningen inför matcherna är vad som gett utdelning – inte minst i denna matchen mot Djurgården.

Nu leder ni P19-Allsvenskan och har dessutom avhandlat en match mot en rival, hur påverkar en tidig vinst mot DIF resten av serien? Får ni med er extra självförtroende?
– Givetvis ökar självförtroendet efter en knackig försäsong till målskillnaden 9-3 efter 2 spelade matcher i ligan. Vi har fått lite av en drömstart men inställningen vi haft inför de första 2 matcherna har varit nyckeln. Samtliga har varit påkopplade från minut 0 vilket gett oss två tidiga ledningar i båda matcherna. Extra skönt att gå vinnare ur första derbyt, vi tar med oss inställningen och det bra vi gör i matchen men snart börjar en ny vecka med samma slutmål, att ta 3 nya poäng.

Nästa match spelas borta mot Östers IF, hur förbereder du dig och vad tar du med dig från denna matchen?
– Vi fick någon extra ledig dag nu runt påsk för att ladda batterierna och komma taggade inför matchvecka nummer 3. Vi tar det lite lugnt nu för att kunna bibehålla samma nivå och högre på veckan som kommer. På lördag är en ny match och lyckas vi bibehålla vårat momentum tror jag på en bra dag nere i Växjö.

Vi tackar Rasmus Granath för intervjun och önskar Gnaget lycka till inför nästa omgång!

/Tim Forsberg

Foto: Through Josephs Eye