Philip Bergqvist

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Philip Bergqvist född 2006 som är ungdomsproffs i Italienska SPAL. Han berättar om den första tiden i klubben.

Hur har den första tiden varit i Italien?
-Första tiden i Italien har varit väldigt bra tycker jag, i början var det som svårast då man inte kände någon eller förstod språket. Det som också gjorde det svårt var att kommunicera i början med lagkamrater och tränare. Det första jag gjorde här nere var att åka på träningsläger med vårt 05-lag, klimatet var annorlunda då det var runt 30-36 grader. Desto längre tiden gick kom man mer och mer in i livsstilen och anpassade sig till hur fotbollen spelas här. Jag tycker tiden har bara blivit bättre och bättre, man får uppleva mycket saker både på och utanför planen.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
-En vanlig dag går jag upp runt 09.30 tar det lugnt fram tills lunch. Ibland har vi gym på morgonen men det är bara vissa dagar. Även individanpassad träning på planen med tränare med sig. Ofta är vi få spelare med många tränare. Våra träningstider varierar också, ibland tränar vi strax efter lunch eller runt 16 tiden. Vi åker till träning 1 timme innan och dem hämtar oss alltid med buss eller minibussar som klubben äger. Eftersom vi kommer till träning 1 timme innan den börjar så hinner man gymma innan eller bara köra aktivering. Oftast är vi på träningsanläggning i ungefär 4 timmar innan vi ger oss tillbaka hem.

Vilka skillnader är det jämfört med Sverige?
-Jag skulle säga tempot och fysiken är dem stora skillnaderna jämfört med Sverige. Det går fortare här, man spelar mer vuxet och hårdare. Framför allt den taktiska delen lägger man väldigt stor vikt vid, man är väldigt noggrann med dem taktiska delarna. Även alla lag håller en hög nivå och framfört allt italienska topplagen. T.ex när vi möter Atalanta, Milan och Inter kommer man till helt grymma anläggningar. Jämfört där jag spela innan så är ledarstaben mycket större runt laget och varje lag har det så. Jag skulle även säga passionen på matcher är mycket större än i Sverige

Vad är dina målsättningar för resten av säsongen?
-Det som är kvar av säsongen är att hålla min startplats och fortsätta prestera på en hög nivå för att fortsätta utvecklas. Ta varje träning till att utveckla mig. Vår säsong tar slut om cirka 1 månad efter det börjar slutspelet om scudetton.