Noel Söder yngsta debutant i Ettan

Nyligen gick man ut och berättade om de yngsta debutanterna i Ettan under vårsäsongen. Allra yngst var Noel Söder, som spelar för Ahlafors IF, som endast var nyfyllda 15 år gammal vid sin debut. Vi har intervjuat honom om honom själv, debuten och hans framtid.

Under vårsäsongen fick du speltid i Ettan och blev därmed säsongens hittills yngsta debutant, då nyfyllda 15 år. Hur kändes det att få chansen att spela på den nivån vid en så ung ålder?
-Det kändes såklart väldigt roligt att få den möjligheten till inhopp i Ettan. Jag är så tacksam för det och det är ett minne jag tar med mig i resten av livet.

Visste du på förhand att du skulle få spela eller kom det mer som en chock från avbytarbänken?
-Jag visste ju inte direkt att jag skulle få hoppa in men tränaren Niklas Tidstrand hade hintat om ett inhopp beroende på matchbild. Hoppas gör man ju alltid!

Trots att minuterna på plan var rätt få betyder de säkert väldigt mycket mer i ett bredare perspektiv – berätta!
– Ur ett bredare perspektiv så får jag dels insyn hur allt fungerar i Ettan, för mig personligen så är det klart att det betyder jättemycket i min karriär. Nu fick jag känna på tempot och fick en förståelse för vad som krävs för att spela på denna nivå. Det är jättenyttigt och en bra erfarenhet.

Din storebror Hugo Söder fick också göra ett inhopp under samma match, hur är det att spela med sin bror?
– Det är alltid kul att få chansen att spela med sin bror. Han har alltid varit bra på fotboll och varit en person jag sett upp till i min uppväxt. Vi har spelat mycket fotboll tillsammans på gräsmattan hemma.

Nu är det sommaruppehåll i Ettan vilket innebär återhämtning och träning inför hösten. Hur taggar du till inför kommande matcher för att få fortsätta göra inhopp och visa upp dig?
– Jag kommer att fortsätta träna på hårt under sommaren för att hålla mig i form och hoppas på att få göra fler inhopp.

/Tim Forsberg @sportintervjuer