Morgondagens stjärnor – Noah Shamoun

Division 1 är serien som varje år fostrar morgondagens stjärnor. Många spelare har fått sitt genombrott i division 1 och sedan tagit steget till större klubbar.

Några av spelarna som tidigt in sin karriär spelade i division 1 är Alexander Milosevic, Victor Lindelöf, Jiloan Hamad, Kerim Mrbati mfl.

I denna miniserie på 4 artiklar intervjuar vi ungdomar som under året spelat i Division 1 Norra/Södra och varit framstående för sina lag.

Först ut är Noah Shamoun född 2002 som under året spelade i Assyriska IK.
Noah spelade under året 28 matcher av 30 möjliga varav 26 från start.

Säsongen är slut nu, hur känns det?
-Det känns väldigt bra, en säsong med mycket speltid som varit viktigt för mig. Har utvecklats både som individ och spelare under denna säsongen vilket jag är väldigt stolt över.

Du är väldigt ung men har fått mycket speltid under året, varför då?
-Jag har visat framfötterna på träningarna och bevisat för både spelarna och tränaren att jag förtjänar att ta en startplats oavsett min ålder. Enligt mig är ålder bara en siffra, fotboll spelas med hjärnan och fötterna. Jag fick även ett stort förtroende av min tränare som trott på mig redan sen dagen jag skrev på för Assyriska vilket jag är väldigt tacksam över.

Hur skulle du summera din egen prestation under året som varit?
-Första halvan av säsongen var sådär, kände inte riktigt att jag fick visa mina offensiva egenskaper för att jag låste mig själv för mycket. Jag fokuserade för mycket på hur vi som lag skulle spela och vågade inte göra något själv. Den andra halvan av säsongen, då kom jag upp mer i planen och utnyttjade mina offensiva egenskaper mer än vad jag gjort tidigare vilket resulterade i både mål och assist.

Vad tror du om framtiden, kommer du vara kvar i Assyriska?
-Har inte fokuserat jättemycket på vad som kommer hända just nu utan jag låter mina agenter och familjen lösa den biten åt mig. Skulle något vara intressant för mig där jag känner att jag kan ta nästa steg i min utveckling så kommer vi ta det. Inget är bestämt ännu, det kan även bli så att jag är kvar i Assyriska även nästa säsong. Vi får se hur det blir.