Morgondagens stjärnor – Kevin Jensen

I del 2 av denna artikelserie så har vi fått intervjua Kevin Jensen född 2001 som under året spelat med Landskrona BoIS. Kevin spelade under året 26 matcher av 30 möjliga varav 24 från start. Han gjorde även 7 mål och 2 assist.

Säsongen är slut och det blev uppflyttning till Superettan med laget, hur känns det?
-Det känns otroligt bra. Att få ta upp klubben i hjärtat där de hör hemma, eliten känns hur bra som helst. Detta är något vi alla har strävat och kämpat för och verkligen gett allt för. Att göra det med ett lag med en så bra sammanhållning och en klubb som nu är stabil gör det bara bättre.

Du har varit en viktig spelare under året med mycket speltid under året, varför då?
-Jag känner att jag har bidragit mycket framåt samtidigt som jag har varit väldigt noga i mitt defensiva arbete. Jag har utvecklats mer och mer under året och poängen har kommit mer och mer under årets gång vilket också har varit en anledning att jag fick det förtroendet jag fick match efter match.

Vad tycker du om din egen prestation under året som varit?
-Jag tycker den har varit helt okej. Jag har gjort mål och poäng som har varit viktiga för laget men jag är fortfarande inte helt nöjd. Det fanns en formsvacka i början av säsongen som jag inte önskade fanns men, det var bara att fortsätta och göra mitt bästa på träningarna och sedan kom formen och poängen efterhand.

Vad är dina planer inför säsongen 2021?
-Mina planer är att spela elitfotboll och att få utvecklas i en serie inom eliten. Jag har kontrakt ett år till med BoIS och det är där mitt fokus är just nu. Man kan spekulera hit & dit men det tycker jag bara är onödigt. Jag har det bra i BoIS och det är ingen stress att avancera i seriesystemet om jag inte är helt redo. Jag tar det som det kommer och jag är redo för vad som väntas säsongen 2021.

Läs del 1 om Noah Shamoun här