Mixkollen: Wilmer Olofsson till AZ Alkmaar

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Wilmer Olofsson född 2005 som lämnar Sverige för spel i Holland och AZ Alkmaar. Han berättar mer om flytten.

Du lämnar Sverige för Holland och AZ. Hur känns det?
-Det känns bra. Det är ett stort steg men tillsammans med min familj och personer i min närhet har vi kommit fram till att detta är det bästa valet.

Varför blev det AZ?
-AZ har visat ett stort intresse sen start och enda sen jag landade här för första gången så har jag känt mig hemma. Atmosfären och kulturen i klubben är något utöver det vanliga. Väldigt familjär miljö där jag känner att jag kan utvecklas som både spelare och person.

Vad är dina målsättningar för den kommande säsongen?
-Min målsättning är att slå mig in i laget, ta oss in i Youth League och försöka gå så långt som möjligt. Vinna ligan och cupen är också ett gemensamt mål vi har i laget. Såklart så vill jag som spelare också få chansen i klubbens andralag (Jong AZ).

Tack för intervjun Wilmer och vi önskar dig ett stort lycka till i Holland och AZ!