Mixkollen: Vendela Saving uttagen till Stockholms Distriktslag

Vendela Saving uttagen till Stockholms distriktslag. Mellan den 21-22 maj så kommer Stockholms distriktslag för flickor födda 2005 att ha utbildningsdagar på Bosön.

Vi har fått intervjua Vendela Saving och får ta del av hennes tankar inför dessa utbildningsdagar.

Hur känns det att bli uttagen till lägret?
-Det känns bra och det är väldigt roligt att få gå ännu ett steg till. Det är alltid lika spännande att få chansen att spela med spelare som man inte riktigt känner. Alla spelare är verkligen jätteduktiga och tempot är alltid högt så det bidrar till att man utvecklas. Det är lärorikt att ha andra tränare som kanske ser andra sidor och ger annan feedback.

Varför har du blivit uttagen?
-Jag tror att jag har blivit uttagen på grund av min spelförståelse och tempo. Som mittfältare försöker jag att ha ett högt tempo och bidra med energi. Jag gillar att försöka sätta bra instick och dom snabba vändningarna. Jag är också ganska bra på att göra mål från distans och jag gillar att skjuta.

Vad är dina förhoppningar inför lägret?
-Mina förhoppningar för lägret är såklart att jag ska ha roligt men också att jag ska prestera bra och känna att jag har gjort mitt bästa. Jag vill att det ska vara bra och roliga övningar med högt tempo och ett två-måls spel där jag presterar bra. Hoppas också på att vi ska ha roligt i gruppen med både spelarna och tränarna. Jag har lite känningar i mina knän ibland så hoppas att jag inte ska ha ont i eller bli skadad på ett annat sätt.

Här kommer den uttagna truppen
Ella Bergström-Tyresö FF
Sara Blomqvist-Hammarby IF
Tuva Bylund-IFK Lidingö
Hilde Schweinsberg-Boo FF
Sara Frigren-Tyresö FF
Juni Goldman-Stureby SK
Annie Hagen-IFK Lidingö
Daniela Hamberg-Sollentuna FK
Alma Holmquist-IFK Lidingö
Julice Kransén-IF BP
Ebba Lilliehöök-IFK Lidingö
Karoline Lundström-AIK
Emma Melander Selldén-Tyresö FF
Ebba Melin-IF BP
Elsa Niva-AIK
Tuva Norell-IF BP
Nicole Permansson-Hammarby IF
Vendela Saving-Nacka FC
Vilma Sjölander-IF BP
Hanna Skogsfors-Viggbyholms IK
Amanda Sundström-Hammarby IF
Tilda Svanberg-Tyresö FF
Engla Söderkvist-IF BP
Tuva Thulin-IF BP
Anna Tiricke-Tyresö FF
Line Wessman-IF BP
Tuva Ölvestad-Nacka FC