Mixkollen: Stockholm till Final i Distriktspojkturneringen

I onsdags så vann Stockholms Distriktslag i P03-klassen semifinalen mot Östergötland och gick därmed vidare till finalen i Distriktspojkturneringen.

Man går vidare till final efter en 2-1 seger. Vi har fått intervjua Jonathan Jorge som ger sin syn på matchen.

Seger i semifinalen, hur känns det?
-Det känns otroligt skönt, speciellt när det var en sån jämn match. Vi har som lag länge haft ett mål och det är att vinna guldet och nu är vi bara en match ifrån.

Varför vann ni?
-Vi gör allting som ett lag, vi springer för varandra och offrar för varandra. Vi litar och tror på varandras egenskaper. Sammanhållningen som vi har i laget är unik, trots att spelare är från olika klubbar så känner i princip alla spelare varandra ut och innantill. Duellspelet var även väldigt bra, i första vinner vi i princip alla första och andra bollar.

Vad tycker du om lagets prestation?
-Jag tycker att lagets prestation är okej, vi kan betydligt bättre men det viktiga var att vi vann och nu är i final. Vi springer i 90 minuter och slutar inte tro på att vi ska få in ett ledningsmål. Östergötland pressar oss relativt högt och stänger inspel central, vilket gör att vi tvingas slå mycket längre bollar.

Vad tycker du om din egen prestation?
-Jag tycker att min egna prestation är okej, kan betydligt bättre. Men som sagt det viktiga är att vi vann (laget före jaget). Vi tvingas slå mycket längre och därav blir jag inte jättedelaktig i uppspelen. Men jag tycker att jag bidrar mycket i försvarsspelet genom kommunikation och hårt arbete. Offensivt, hotar jag en del i djupled och får in några bra inspel som jag tycker att vi ska kunna förvalta bättre.