Mixkollen: Semir Bosnic född 2004 var på provspel i Spanien

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Semir Bosnic född 2004 som för några veckor sedan var och besökte Real Sociedad i Spanien för ett provspel.

Du var i Spanien och Sociedad för provspel, hur gick det?
-Jag var i Spanien med Häcken och spelade skandinaviska mästerskapen. Där hade Sociedad sina scouter som kontaktade min agent och klubben om att de ville ha mig nere på besök. När jag väl kom dit så möttes jag av en hög professionalism. Fin anläggning med flera planer och flera coacher, det kändes som att de hade full koll på spelarna. Det gick väldigt bra och responsen från dem var densamma.

Vad lärde du dig där under en vecka?
-Det som jag tog med mig tillbaka till Sverige var professionalismen, att komma in till träningen 45 min innan och köra Pre-activation. Samt att efter träningen verkligen återhämta sig så fort som möjligt. I Sociedad kunde du ha 2 träningspass på en dag och då var det viktigt att försöka så fort som möjligt återhämta sig för att kunna prestera optimalt på nästkommande träning.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Det skiljer sig väldigt mycket eftersom du hela tiden är på anläggningen och har coacher runt om dig. Anläggningen är som ett hem där man umgås, gymmar, fotbollstränar, kopplar av etc. I Sverige är det mer ”kom in, kör din träning och lämna” eftersom nästa lag ska ha planen. Där kunde man vara kvar och ha full tillgång till alla faciliteter. Största skillnaden är väl förutsättningar och resurserna där samt verktygen.