Mixkollen: Seger för Umeå i toppmötet

På lördagen var det dags för en tidig seriefinal mellan Umeå IK och lK Uppsala Fotboll där Umeå-laget körde över Uppsala och vann med hela 4-0. Vår fotbollsexpert Daniel Souza var på plats och ger oss sina tankar efter matchen.

Vad tyckte du om matchen?
– Det var en underhållande match från Umeå IK:s sida där man fick se en hel del fina kombinationer och många mål. Umeå IK var det bättre laget från minut ett och visade i dag varför de är favoriter att både vinna serien och gå upp i Damallsvenskan. Umeå IK slarvade dock lite efter 2-0-målet och bjöd Uppsala på några halvchanser, men utan att det blev direkt farligt. UIK vann helt rättvist och gjorde lite som de ville med Uppsala.

Vad/vem var bäst?
– Umeå IK:s spelare Rosa Herreros Ossorio, Henna-Riikka Honkanen och Monica Jusu Bah var väldigt stabila i dag och hotade Uppsala gång på gång. Elvira Fjällström gjorde sin första match från start den här säsongen och även hon var stabil. I dag fick Elvira starta istället för Kajsa Ekström och visade att hon kan konkurrera om en startelvaplats. Burträsk-produkten Olivia Holm gjorde sitt första mål för säsongen och hon gjorde också en bra insats.

Vad var mindre bra?
– Uppsalas insats var under all kritik. Man kom till Umeå som serieledare och ändå uppträdde man som ett bottenlag där Umeå IK dominerade totalt. Så mycket respekt ska inte Uppsala ha och vill laget gå upp i år då får de inte göra en så här blek insats.

Matchfakta
Elitettan 2021, Omgång 6
Umeå IK – IK Uppsala Fotboll 4-0 (2-0)
Målen: UIK: Henna-Riikka Honkanen 2, Rosa Herreros Ossorio, Olivia Holm
Umeå Energi Arena Sol